23.7.12

EL MOVIMENT DEL 15-M: UNA HISTÒRIA D'INDIGNACIÓ AMB FUTUR INCERTMilers de persones indignades


Avui vull parlar, amb la distància necessària que dóna el pas del temps, del moviment del 15-M. Milers i milers de persones concentrades en els principals llocs de les principals ciutats d'Espanya.


 Va ser un moviment espontani, recolzat en les xarxes socials, però totalment comprensible i natural. Natural perquè un estat amb 5 milions d'aturats i milers de famílies desnonades no podia continuar la seva vida rutinària com si realment no estigues passant res important. Calia mostrar el descontentament, el que les coses han de canviar, en que la evolució democràtica és necessària. Un moviment que esta per sobre de partits polítics, encara que alguns vulguin veure els complots de sempre ara que estan en el govern.


Però queda molt per fer... de fet, poca cosa tangible s'ha aconseguit. En contra de les concentracions de la primavera àrab, on l'objectiu era aconseguir el inici d'un procés democràtic que sí es va iniciar, aquí queden molts reptes a aconseguir, potser perquè no es va concentrar tot l'esforç en un objectiu de sol. Per mi, el més important i més difícil alhora seria arribar a un sistema democràtic 2.0, revivint l'esperit original de les democràcies de les polis gregues. Ara per ara, la tecnologia ja està preparada per fer que tot un barri, un municipi, un país o un estat pugui votar directament totes les decisions que els atenyen sobre la seva vida i les seves circumstàncies. De fet, ja s'han fet amb èxit experiments de democràcies participatives on ajuntaments reservaven un bocí del pressupost municipal per dedicar-lo a allò que els veïns veiessin oportú. Seria tan nefast que, reservant la part del pressupost de despeses fixes, la resta fos votació directa de la gent? Encara algú creu que es millor no destorbar-la més de un cop cada 4 anys?  Els polítics volen que la gent torni a confiar en la política, però això no s'aconseguirà fins que al centre de la política hi sigui la decisió directa del ciutadà.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Las cucarachas prefieren la derecha http://entomoblog.net/Las-cucarachas-prefieren-la-derecha.html

Unknown dijo...

Hola,
Somos un proyecto social de nueva creación: El Trastero Solidario (para ver video: http://www.youtube.com/watch?v=RsTL9BKwO1w).
Se trata de una web donde las personas pueden regalar cosas que ya no necesitan a otras que las podrían usar.
Necesitamos que votéis nuestra iniciativa en: http://www.viverovivesoy.com/ver-proyectos-vivero-vivesoy/190/el-trastero-solidario
El voto es gratuito y sólo requiere medio minuto de vuestro tiempo. También podéis apadrinar nuestro proyecto (es gratis!) en el mismo link!
Cuantos más votos y padrinos consigamos, más oportunidades tendremos de crecer y ayudar en tiempos difíciles.
Gracias!

Alex Bellido dijo...

Debido a que se estan utilizando los comentarios de mis articulos como puro spam, sin aportar nada sobre el tema propuesto o para sugerir otros temas, me veo en la obligación de activar el moderador en los mismos. No me gusta, pero tristemente la mala utilización de este sistema por unos pocos obliga a que sea así.

Os garantizo que todos los comentarios que sean para aportar serán aprobados de inmediato.